Alimentatie

Wat is alimentatie?

Alimentatie is de onderhoudsverplichting die u na de beëindiging van je huwelijk hebt ten aanzien van uw ex-partner. U heeft, ondanks dat u gescheiden bent, een financiële verplichting tegenover uw ex-partner. Het begrip alimentatie kan opgedeeld worden in partneralimentatie en kinderalimentatie.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie is de verplichting in de bijdrage van de kosten voor de zorg en opvoeding van kinderen. Na de echtscheiding draagt u nog steeds een financiële verantwoordelijkheid voor uw kinderen. Bij het maken van een kinderalimentatie berekening moeten er veel verschillende factoren in acht worden genomen. Om te voorkomen dat er als gevolg van een foute berekening te veel of te weinig wordt betaald, doet u er verstandig aan om deze berekening door een advocaat binnen het personen- en familierecht op te laten stellen.

Partneralimentatie

Partneralimentatie is de verplichting tot het financieel bijdragen in het levensonderhoud van uw ex-partner. Bij het maken van een berekening moet er rekening gehouden worden met een aantal factoren. Ten eerste komt kinderalimentatie altijd voor partneralimentatie. Bij het berekenen van de partneralimentatie moet er dus gekeken worden of er nog wel wat overblijft na de betaling van de kinderalimentatie. Het verschil in hoogte hangt onder andere af van de draagkracht van de betalende partner en de financiële situatie van de ontvangende partner. Om te voorkomen dat u te veel betaald of te weinig ontvangt doet u er verstandig aan om deze berekening door een advocaat binnen het personen- en familierecht op te laten stellen.

Berekening

Alimentatieberekeningen zijn over het algemeen erg ingewikkeld. Indien u het wenst, kan mr. A. Mulder een nieuwe alimentatie berekening/ herberekening voor u maken.

Neem contact op!

Bent u nog onzeker of u een advocaat nodig heeft? Plan dan eerst een gratis consult in. Deze is geheel vrijblijvend en hierin bespreken wij graag het proces met u door. 

20170411 Dabekovestigingen 04

Stuur me gerust een berichtje voor een vrijblijvend gesprek. Graag help ik je verder!

Call Now Button